Pneumologie / Somnologie / Stomatologie

Facebook

Servicii Stomatologie

Periaj Profesional

Periajul profesional este o manopera extrem de frecvent efectuata in cabinetul medicului dentist, care presupune o curatare mai atenta si riguroasa a tuturor suprafetelor dentare. De obicei, manopera este efectuata la indicatia medicului dentist in urma unei examinari atente.

Scopul periajului profesional este acela de a igieniza corespunzator suprafata fiecarui dinte in parte, de a indeparta placa bacteriana si diferitele coloratii superficiale de pe dinti si de a stimula circulatia locala. Pasta utilizata pentru periajul profesional este mai abraziva fata de pasta de dinti utilizata pentru periajul zilnic, de aceea, nu este recomandata utilizarea frecventa.

In cazul in care, in urma periajului profesional se constata persistenta unor coloratii pe suprafetele dintilor, s-ar putea sa fie necesara efectuarea unui detartraj, a unei igienizari cu Air-Flow (prin proiectarea unui jet de particule foarte fine de bicarbonat catre suprafetele dintilor si care asigura indepartarea biofilmului care se depune pe dinti, lucrari protetice sau orice alte suprafete dure din cavitatea bucala. Procedeul asigura reducerea numarului de bacterii, favorizeaza refacerea tesuturilor gingivale prin masajul bland realizat de jetul de apa, dar si de pudra.

Periajul profesional este complet lipsit de durere, nu necesita mai mult de o sedinta de tratament pentru realizare.