Pneumologie / Somnologie / Stomatologie

Facebook

Servicii Pneumologie

Diagnosticarea SAS

Cabinetul nostru vă oferă posibilitatea înregistrării somnului la domiciliul dumneavoastră, fără neplăcerile schimbării habitatului de somn.

Pacienţii suferinzi de Apnee de somn au nevoie de o evaluare ORL prealabilă pentru depistarea unor posibile afecţiuni la nivelul nasului sau faringelui, ce pot fi ameliorate.

Sindromul de apnee de somn se referă la oprirea frecventă a respiraţiei în timpul somnului, având ca efect imediat scăderea oxigenării sângelui şi afectând funcţionarea tuturor organelor.

Sforăitul este de obicei semnalat de partener, care sesizează pauze de respirat cu durată variabilă între episoade de sforăit.

Este mai des întâlnit la persoanele supraponderale şi este agravat de consumul băuturilor alcoolice înainte de culcare.

Pacieţii nu se odihnesc în timpul somnului, sunt obosiţi şi somnolenţi ziua, nu se pot concentra, nu au randament, prezintă tulburări de memorie, uneori hipertensiune arterială ce nu răspunde la tratament şi pot adormi la volan, având risc crescut de accidentare.

Ce se poate face?

  • Înregistrarea somnului - se determină în prima noapte numărul de apnei, frecvenţa cardiacă şi nivelul de oxigenare a sangelui
  • În a doua noapte se determină presiunea necesar scăderii numărului de apnei până la valori apropiate de normal

Investigaţia se finalizează prin recomandări terapeutice şi se efectuează contracost.